Marhapörkölt
Főételek
Előkészület: 25 perc
Főzési idő: 90 perc
Adag: 4
Hozzávalók
- 1 kg marhapörkölt hús, 3 cm-es kockákra vágva
- 2-3 vöröshagyma, darabolva
- 15 g magyar édes fűszerpaprika
- 4 gerezd fokhagyma, darálva
- 300 ml marhahúsleves
- 10 ml TABASCO® piros csipős paprika szósz
- 1 közepes méretű pirospaprika
- 2 édes zöldpaprika, szeletelve
- Só, őrölt bors ízlés szerint
- zsír a dinszteléshez
Elkészítés
1
Egy edényben pirítsuk meg hagymát és fokhagymát, amíg áttetszőek nem lesznek.
2
Adjuk hozzá a húst, keverjük össze és pároljuk 30 percig.
3
Adjuk hozzá TABASCO® piros csipős paprika szószt, paprikát és a húslevest.
4
Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.
5
Ízlés szerint adjunk hozzá sót és fekete borsot.
6
Tálaljuk tésztával, nokedlivel vagy rizzsel.