Csípős karfiolpizza alap
Főételek
Előkészület: 15 perc
Főzési idő: 45 perc
Adag: 2
Hozzávalók
- 1 teáskanál TABASCO® Habanero szósz
- 1 nagy karfiol, rózsákra szedve
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál zsírszegény krémsajt
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 nagy tojás
Elkészítés
1
A sütőt 200°c-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
2
A karfiolt puhára főzzük/pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
3
A karfiolt egy aprítógépben pürésítjük vagy kanállal burgonyapüré állagúra pépesítjük.
4
A karfiolpürét egy tiszta konyharuhára tesszük, jól becsomagoljuk és erősen kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet.
5
A kinyomkodott pürét a többi hozzávalóval együtt összekeverjük, majd a masszát két adagra szedjük és a sütőpapíron egyenletesen eloszlatva pizzát formálunk belőlük.
6
A pizzát 200°C-os sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
+
Megjegyzés:
Igény szerint megrakhatjuk a pizzát feltétekkel és további 8-10 percig sütjük.