Zöld avokádós pirítós
Reggelik, szendvicsek
Előkészület: 15 perc
Adag: 3
Hozzávalók
- 2 érett avokádó, hámozva és kimagozva
- 1 közepes lime leve
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál TABASCO® zöld Jalapeño szósz
- 70 g friss rukkola vagy bébispenót
- 3 szelet rusztikus kovászos kenyér
- 1 marék friss kapor vagy mentalevél apróra vágva
- 30 napraforgómag vagy apróra vágott dió (opcionális)
- 30 g friss gránátalma mag (opcionális)
- 15 g répacsíra (opcionális)
Elkészítés
1
Egy tálban összetörjük az avokádót. Ízlés szerint hozzáadjuk a lime-levet, a sót, az olívaolajat és a TABASCO® zöld Jalapeño szószt.
2
Egy külön tálba öntsük össze a rukkolát és/vagy bébispenótot kevés olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk.
3
A kenyeret grillen vagy egy kenyérpirítóban megpirítjuk, majd teszünk rá az avokádós mártásból és megszórjuk a rukkolával.
4
A pirítósokat tálaljuk kapor- vagy mentalevéllel, pirított napraforgómaggal, gránátalma maggal és répacsírával.