Paprikalekváros fánk
Snack
Adag: 12
Hozzávalók
- 2 ek. TABASCO® Habanero szósz
- 1/2 csésze paprikalekvár
- 4 és 1/2 csésze liszt
- 1 csésze meleg tej
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1/3 csésze víz
- 1 tojás
- 3 ek. olvasztott vaj
- 1 ek. száraz élesztő
- 1 tk. só
- 1/4 csésze porcukor
Elkészítés
1
A lisztet, a tejet, a kristálycukrot, a vizet, a tojást, az olvasztott vajat, a száraz élesztőt és a sót egy keverőtálas mixerben összekeverjük.
2
A tésztát 30 percig kelni/pihenni hagyjuk.
3
A tésztát kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 24 egyenlő részre vágjuk.
4
A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra melegítjük, majd a tésztát aranybarnára sütjük.
5
Ha elkészült, a fánkokat még melegen a porcukorba forgatjuk.
6
Egy kis tálban összekeverjük a TABASCO® Habanero szószt a paprikalekvárral. Amikor a fánkok kihűltek, egy habzsák segítségével a fánkokba töltjük a paprikalekvárt.