Ördögi bundázott kaszinótojás
Főételek
Adag: 8
Hozzávalók
- 24 db főtt tojás
- 240 ml majonéz
- 1,5 evőkanál curry por
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 10-15 csepp TABASCO® piros csípős paprika szósz (ízlés szerint módosítható)
- Kukoricakeményítő
- 12 tojás, nyersen, szétválasztva, csak fehérje
- Panko morzsa
Panírozáshoz:
Elkészítés
1
Főzzük ki a 24 db tojást.
2
Melegítsük elő a fritőzt 180ºC-ra, vagy hevítsünk olajat egy serpenyőben.
3
A keménytojásokat hosszában vágjuk félbe; válasszuk el a sárgáját a fehérjétől.
4
A keményre főtt tojások sárgákat egy tálba nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a majonézt, dijoni mustárt, curry port, TABASCO® szószt és keverjük simára. Helyezzük a masszát egy kinyomózsákba.
5
A keményre főtt tojások fehérjét enyhén meghintjük kukoricakeményítővel, lerázva az esetleges felesleget.
6
A nyer tojások fehérjét verjük fel, és ebbe tegyük bele a kukoricakeményítővel megszórt tojásokat. Miután megforgattuk őket a tojásfehérjében, kivesszük és a panko morzsába tesszük.
7
A panírozott tojásfehérjéket aranybarnára sütjük.
8
A töltelékünket nyomjuk a kisült tojások közepébe.