Fűszeres zöld shakshuka
Főételek
Előkészület: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Adag: 2
Hozzávalók
- 40 ml TABASCO® zöld Jalapeño szósz
- 150 g friss bébispenót
- 100 g apróra vágott kelkáposzta
- 1 közepes póréhagyma, felkockázva
- 150 g borsó (fagyasztott)
- 4 tojás
- 2 ek. olívaolaj
- 4 ek. natúr joghurt
- 1 ek. apróra vágott koriander
- 1 tk. darált menta
- őrölt só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1
Egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk és puhára pároljuk benne a borsót és a póréhagymát.
2
Hozzáadjuk az apróra vágott kelkáposztát és a spenótot, majd még pár percig dinszteljük.
3
A zöldségekre öntünk 30 ml TABASCO® zöld Jalapeño szószt.
4
A serpenyő szélére húzzuk a zöldségeket és a közepébe ütjük a tojásokat.
5
A serpenyőt lefedjük és addig pároljuk, amíg a tojás meg nem sül (ízlés szerinti keménység).
6
Közben összekeverjük a joghurtot, a koriandert, a mentát és a maradék TABASCO® zöld Jalapeño szószt.
7
A shakshukát a joghurtos öntettel tálaljuk.